Workshop med en hel del kavajer

Dagarna tickar på och vad vi ska uträtta under vår vistelse börjar klarna och ta form. Nu har äntligen projektledar-PO kommit hit och även Suzan har kommit tillbaka från påskfirande i Sverige, mycket trevligt tycker vi.

Idag fick vi delta i en workshop om Traffic Management. Torsten Berg från Sverige presenterade vilka potentialer det finns med att utveckla kollektivtrafik och vägnät i stora städer samt exempel på hur det kan göras på ett kostnadseffektivt och smart sätt, presenterat med en stil som påminner om Hans Rosling. Sedan var det Suzans tur. Vi visste att hon var nervös - inte så konstigt när i princip hela stadens högsta män inom olika myndigheter fanns i publiken - men Suzan levererade en riktigt bra presentation om ett förslag kring Integrated Traffic Management System. Kortfattat så är det ett förslag på hur fotgängare och bilar ska samsas med varandra och LRT-spårvägen i och med de barriärer den har skapat över hela staden. Suzans förslag togs emot med stor entusiasm och följdes upp med gruppdiskussioner som senare kommer att sammanställas för att utveckla konceptet ytterligare.


Workshopen ägde rum i en fin lokal på Hotel Ghion.
 
Suzan briljerar med sin plan...
 
...och förklarar vad den innebär.
 
Kaffepausen användes till att skapa användbara kontakter på beställarorganisationen, ERC.
 
 
Workshopen blev en succé, så ikväll ska vi fira!

Ha det gött där hemma!
Mvh Johan, Julia, Filippa, Carl
 



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

trvtraineeriaddis.blogg.se

Hej! Vi heter Carl, Filippa, Johan och Julia, och vi är 4 av 16 personer som går Trafikverkets traineeprogram 2014-2016. I traineeprogrammet ingår bland annat utlandspraktik, och under de följande 6 veckorna kommer vi att praktisera i Addis Abeba, Etiopien, där Sweroad arbetar som bygg- och projektledare i ett spårvägsprojekt. Sweroad är en resultatenhet inom Trafikverket som exporterar svenska ingenjörskunskaper till andra länder. Välkomna att följa vår resa här!

RSS 2.0