Vi har sett Lejonkungen!

Onsdag och tangentborden smattrar. Vi har kommit en bit in i andra halvlek i vår vistelse och det börjar bli dags att säkerställa att vi hinner leverera det vi lovat! Mer om vad det är vi ska leverera kommer i andra inlägg, det har vi i och för sig skrivit ett tag nu, men det blir alltid mer lockande att skriva om vad vi har gjort för kul den gångna helgen. Helgen som var gick dock inte helt smärtfritt förbi… Men vi tar det från början.
 
Vi hade planerat denna helg länge, det var i princip det första vi började prata om när det stod klart att vi fyra skulle få åka till Etiopien, vi måste åka på SAFARI!
 
Så vi tog ett flyg.
 
Och ett flyg till.
 
Och sen var vi framme.
 
"Framme var?" tänker du då. Jo, i Tanzania. Safariansvarige Johan hade dammsugit safarimarknaden i östra Afrika och till slut kommit fram till att det var Tanzania som på ett mycket kort antal dagars safari kunde ge mest ”bang-for-the-buck”. Så vi slog till!
 
Första dagen i Tarangireparken var otrolig. Vi fick se:
En massa Pumbas.
 
Ett dik dik-par. Dessa jordens minsta antilopdjur lever i samma par livet ut och använder dessutom bara en enda toalett under hela sin livstid.
 
Parningsakt pågår.
 
Var slut på ca 10 sekunder. 
 
Bra tryck i galoscherna alltså!
 
Hela 200 kg föda kan en stor elefant dra i sig på en dag, mestadels gräs, men även grenar, löv, bark och småsten.
 
Och 200 liter vatten suger snabeln upp per dygn, imponerande!
 
 
 
Vi var alla väldigt överens om att denna safaritrip redan helt klart var värd pengarna, och trodde att denna park skulle bli svår att toppa, men ack så fel vi hade.
 
The Ngorongoro Crater!
 
Omgiven av djungel bildades för en himla massa år sedan denna grässtäppaktiga krater utifrån en vulkan. Den räknas som en av Afrikas sju naturliga underverk och har mängder med livs levande djur i det fria. Här följer ett axplock bilder:
 
Djungelväg på väg upp över kanten.
 
Smal väg ner i kratern. Renault Clio rekommenderas inte.
 
Hyenor vilar efter maten.
 
Halvfin katt.
 
Thompson-gasell.
 
Flodhästklumpar.
 
Noshörning!
 
Fin kisse!
 
Hejdå kissen!
 
Ett gäng flodhästar.
 
Vår pick-nickplats.
 
Gnun springer som en gnu.
 
Lika som bär: Ryska ubåtar och flodhästar.
 
På väg upp från kratern.
 
Imponerande vägbygge.
 
Panorama från utsiktspunkt.
 
En av alla outposts. Det finns ett antal Rangers som i första hand håller stenkoll på noshörningarna då det inte finns så många kvar av dom i världen.
 
Tre(vlig) selfies. F.v. Filippa, Johan och Carl.
 
Middag vid ”tält-lodgen”.
 
 
Här slutar dock det roliga för mig (Carl) då jag drog på mig en magsjuka modell jobbigare. Om det var något i maten eller möjligtvis bieffekt från malariamedicinen (fler än 1 av 10 får en hel del biverkningar som till exempel feber och diarré...) får vi aldrig veta, men två sjukhus, en hel del dropp, ombokade flyg och en hel del tålamod senare var vi alla hemma hela och rena i Addis. Skönt. Safarikvoten är nu uppnådd till max. Tanzania var otroligt vackert med mycket grönt jämfört med det lite mer sandiga och bruna Etiopien.
 
Snipp snapp snut, så var denna saga slut.
 
Vid tangenterna
Carl
Evelina Holgersson
2015-04-23 @ 03:11:02

Ni verkar haft en riktigt häftig utflykt! Mycket fina bilder. Hoppas ni alla mår bra nu :) Kram




Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

trvtraineeriaddis.blogg.se

Hej! Vi heter Carl, Filippa, Johan och Julia, och vi är 4 av 16 personer som går Trafikverkets traineeprogram 2014-2016. I traineeprogrammet ingår bland annat utlandspraktik, och under de följande 6 veckorna kommer vi att praktisera i Addis Abeba, Etiopien, där Sweroad arbetar som bygg- och projektledare i ett spårvägsprojekt. Sweroad är en resultatenhet inom Trafikverket som exporterar svenska ingenjörskunskaper till andra länder. Välkomna att följa vår resa här!

RSS 2.0