Etiopiskt påskfirande

Hej bloggen! Igår blev vi hembjudna till Derege (vår fantastiska chaufför på Sweroad) och hans familj för att fira påsk på etiopiskt vis. Ingen kunde varit gladare än vi för den inbjudan! Eftersom vi har spenderat en hel del tid tillsammans med Derege, har vi hunnit höra mycket om hans liv, fru och döttrar. Vi var med andra ord riktigt nyfikna på att få träffa dom, och också förväntansfulla inför att äntligen få besöka ett etiopiskt hem. En viss oro fanns dock – igår var första  dagen efter deras fasta, vilket inte bara resulterar i påskfest utan även en hejdundrande köttfest (läs rått kött, som är deras specialitet). Våra stackars klena magar skulle eventuellt kunna kännas ännu klenare efter den här kvällen. Men som tur var hade Derege och hans fru förberett en middag helt utan dessa råa delikatesser. Istället fick vi äta mängder av injera, kött, kyckling, ris, grönsaker, ost och ägg. Allt smakade så gott! Efter middagen hade vi en kaffeceremoni i vardagsrummet (kaffebönor som hettas upp ovanför eld och sprider en fantastisk doft i rummet) samtidigt som vi drack kaffe.

 

 Derege med sin fru Rahil och sina tre döttrar Janet, Pitanya och Merci.
 
Kvällen var väldigt rolig och Derege och hans familj var otroligt gästvänliga. Vi kommer alltid minnas den här något annorlunda påskmiddagen!
 
/Julia, Carl, Johan och Filippa

 




Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

trvtraineeriaddis.blogg.se

Hej! Vi heter Carl, Filippa, Johan och Julia, och vi är 4 av 16 personer som går Trafikverkets traineeprogram 2014-2016. I traineeprogrammet ingår bland annat utlandspraktik, och under de följande 6 veckorna kommer vi att praktisera i Addis Abeba, Etiopien, där Sweroad arbetar som bygg- och projektledare i ett spårvägsprojekt. Sweroad är en resultatenhet inom Trafikverket som exporterar svenska ingenjörskunskaper till andra länder. Välkomna att följa vår resa här!

RSS 2.0