En helt vanlig dag i Etiopien

Hej Bloggen!

 

Så här kan en helt vanlig dag se ut:

 

07.30 Frukost. Varma och kalla rätter, mest varma. Juicerna är riktigt nice, det finns ofta ananas och jordgubbe/vattenmelon.

 

 Bild från 30 mars. Sen dess har det blivit en hel del scrambled egg och en del brunare pigment för somliga av oss.
 

08.00 Avfärd till kontoret. Dereje kör oss smidigt grönt och tryggt. Eller grönt vette katten, det finns inga krav på katalysatorer på fordonen här, så de existerar helt enkelt inte. Dieseln är enligt flera källor heller inte så hemskt ren, det + insprutningsmekanismer som inte är justerade för hög höjd ger stora mängder svart rök från såväl nya som gamla fordon.

 

09.00 Framme på kontoret. Ca 1 h resa i morgontider, ibland mer, ibland mindre. Ca 8 km körväg.

 

09.00-12.00 Jobb. Kontorspulande, möten, site visits etc. Vi blir serverade kaffe och te av hög Etiopisk kvalité. Något vi definitivt kommer sakna hemma i Sverige. (Sorry alla kaffemaskiner där hemma)

 

 Vi föregår med gott exempel och bär reflexväst inomhus. Nej, vi har precis varit på ett site visit.

 

12.00-14.00 Lunch. 2 h lunch?!?!! Jo, tyvärr. Kontoret ligger ganska avigt till, så enkel väg till en restaurang är oftast 30 min. Sen ska maten beställas. Också finns inte det man vill ha. Ny beställning. Så finns inte det heller… Men i slutändan kommer det i princip alltid in jättegod mat, dock stor risk för att det är en smula starkt.

 

14.00-17.00 Jobb. Bara att jobba på helt enkelt.

 

 Uppställda inne på kontorsområdet. Alltså innanför den kinesiska muren (mur byggd av kinesisk entreprenör).

 

17.30 Hemfärd. Tar ofta bara 30 min.

 

18.15 Träning. Ibland blir det av i alla fall. Gym eller löpning.

 

19.30 Middag. Inom en 500-metersradie har vi en hel del schyssta ställen. De flesta med både Etiopisk mat (injera) och ett urval från arvet från den tiden då Italien ockuperade Etiopien, dvs pasta och pizza.

 

21.30 Tillbaka vid hotellet, pratar lite om morgondagen, ringer nära och kära och slår igen butiken.

 

För att ta igen den arbetstid vi förlorar på att sitta i en bil till och från kontoret och lunchrestauranger jobbar vi så ibland från hotellets restaurangutrymme som ekar något fantastiskt, alternativt knegar lite extra om kvällarna.

 

Och så rullar det på, förutom helgerna då, vilket vi ju har haft ett antal blogginlägg om vid det här laget. Mycket tid i bil blir det, tänk vad bra det kan bli med den nya spårvägen!

 

Vid spakarna

Carl

 




Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

trvtraineeriaddis.blogg.se

Hej! Vi heter Carl, Filippa, Johan och Julia, och vi är 4 av 16 personer som går Trafikverkets traineeprogram 2014-2016. I traineeprogrammet ingår bland annat utlandspraktik, och under de följande 6 veckorna kommer vi att praktisera i Addis Abeba, Etiopien, där Sweroad arbetar som bygg- och projektledare i ett spårvägsprojekt. Sweroad är en resultatenhet inom Trafikverket som exporterar svenska ingenjörskunskaper till andra länder. Välkomna att följa vår resa här!

RSS 2.0